Ideje & Savjeti
21.10.2020.

Kako odabrati boju laminata?

Laminatni podovi dolaze u brojnim nijansama te izuzetno realističnim imitacijama prirodnog drva i kamena. Raznovrsnost dekora jedna je od njihovih glavnih prednosti što svakome omogućuje izražavanje vlastitog stila i individualnosti kroz uređenje doma, kuhinje, dnevnog boravka ili spavaće sobe.

Laminat u izbijeljenim, svijetlim i prozračnim tonovima učinit će vaš prostor naizgled većim, svjetlijim i opuštenijim te mu dati ljetni i osvježavajući ugođaj. Ovisno o ostalim detaljima može odavati dojam suvremenog, decentnog doma više klase s profinjenim vlasnikom koji zna što je dobar ukus. Svijetli laminati će uvijek biti najbolji izbor za osobe koje ne vole skučene i teške prostore već cijene otvorenost i slobodu.

Negdje na pola puta između podova svijetlih i tamnih tonova smjestili su se sivi laminati – trend koji traje već godinama bez ikakvih naznaka slabljenja. Siva boja stvara dojam modernog, ozbiljnog i suvremenog doma, a što je vrlo bitno – savršena je neutralna podloga za daljnje uređenje interijera. Uz sivi laminat izvrsno pristaju crveni, narančasti i ljubičasti namještaj i zidovi.

Bogati topli tonovi koji za razliku od izbijeljenih i sivih pružaju više topline, ali su dovoljno svijetli da prostor i dalje čine otvorenim i većim ozbiljno se bore za prevlast na ljestvici top trendova. Stvaraju obiteljski ugođaj topline, zaigranosti, sigurnosti i nježnosti.

Podovi dubokih tamnih boja oduvijek su sinonim za eleganciju, luksuz i raskoš. Njihov klasičan aristokratski izgled u kontrastu odlično pristaje uz bijeli namještaj koji posljednjih godina opet postaje sve popularniji. Moramo napomenuti da tamni laminat ima suprotan učinak od svijetlog, prostor će učiniti naizgled manjim i mračnijim, ali i toplijim. Dok je svijetli laminat za osobe koje vole ljeto, laminat u raskošnim i dubokim bojama više odgovara onima koji preferiraju zimu i jesen.

Određene tamne nijanse koriste se za uređenje u country, retro i vintage stilovima koji pokušavaju oživjeti ljepotu prošlih vremena u današnjoj suvremenosti, a broj njihovih poklonika raste iz godine u godinu.

Kod odabira laminata i podova vodite se vizijom koju imate za sebe i svoj dom. Kvalitetan i pomno odabran laminat, parket ili vinil dati će svoj doprinos u stvaranju pozitivne atmosfere u vašem prostoru. To je vaš dom u kojem ćete vi najviše boraviti i zbog toga vam mora u potpunosti odgovarati do najsitnijih estetskih detalja.

Drvona - Drvni centar za sve Vaše potrebe!

Zagreb - Gornji Stupnik, Gornjostupnička 18k, 01/485-0130
Karlovac - Banija, Antuna Mihanovića 7, 047/646-044
Dalmacija - Trogir, Trogirska cesta 1, 021/860-007
Istra - Kanfanar, Ulica 16. rujna 8, 052/825-009

Drvo trgovina Rijeka, Kukuljanovo 183a, 051/251-201

MOGLO BI VAS ZANIMATI

Sačuvano u omiljne
LAMINAT 8262
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
42,93 €/m2
Ušteda 30%
61,33 €/m2
Sačuvano u omiljne
LAMINAT 8199
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
42,92 €/m2
Sačuvano u omiljne
LAMINAT 8165
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
19,10 €/m2
Sačuvano u omiljne
LAMINAT 8148
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
22,55 €/m2
Sačuvano u omiljne
LAMINAT 8147
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
15,79 €/m2
Ušteda 30%
22,55 €/m2
Trenutno nema komentara