Kako i zašto postaviti laminat na zid?

Kako i zašto postaviti laminat na zid?
Laminati su prvobitno zamišljeni kao izvrsno rješenje za podove, no kreativci željni stvaranja unikatnih prostora brzo su im pronašli novu primjenu – prekrivanje zidova. 
 
Zašto laminat na zidu?
 
Prihvaljiva cijena u kombinaciji s drugim karakteristikama čini laminat savršenom alternativom pločicama i tapetama. Bezbroj je mogućnosti kombiniranja raznih uzoraka, montaža je jednostavna, a laminat će stvoritit moderan ili rustikalan, unikatan ugođaj u Vašem prostoru.
 
Montaža
 
Laminat možete lijepiti izravno na goli zid ili na šperploču. Ako instalaciju radite izravno na zid, imajte na umu da površina mora biti savršeno glatka i čista. 
 
Šperploča je možda bolje rješenje jer ćete njome anulirati nesavršenosti podloge. Vijcima i tiplama ju učvrstite na zid i na nju lijepite laminat. Ako mislite da ljepilo ne će biti dovoljno jako, ploče laminata uvijek možete dodatno učvrstiti manjim vijcima. U slučaju da laminat ne postavljate na cijeli zid već samo na donji dio u visini jedne ploče, tada je dovoljno postaviti ih uspravno te učvrstiti rubnim letvicama na vrhu i podu.
 
U svakom slučaju prije postavljanja laminata na zid svakako nas  kontaktirajte kako bi Vam pomogli savjetima i idejama.
 

Drvo trgovina Rijeka - Drvni centar za sve Vaše potrebe! 

Drvo trgovina Rijeka, Kukuljanovo 183a 

Drvni centar Drvona d.o.o.

Zagreb - Gornji Stupnik, Gornjostupnička 18k
Karlovac - Banija, Antuna Mihanovića 7
Dalmacija - Trogir, Trogirska cesta 1
Istra - Kanfanar, Ulica 16. rujna 8


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se