Kako odabrati boju laminata?

Kako odabrati boju laminata?

Laminatni podovi dolaze u brojnim nijansama te izuzetno realističnim imitacijama prirodnog drva i kamena. Raznovrsnost dekora jedna je od njihovih glavnih prednosti što svakome omogućuje izražavanje vlastitog stila i individualnosti kroz uređenje doma, kuhinje, dnevnog boravka ili spavaće sobe. 


Laminat u izbijeljenim, svijetlim i prozračnim tonovima učinit će vaš prostor naizgled većim, svjetlijim i opuštenijim te mu dati ljetni i osvježavajući ugođaj. Ovisno o ostalim detaljima može odavati dojam suvremenog, decentnog doma više klase s profinjenim vlasnikom koji zna što je dobar ukus. Svijetli laminati će uvijek biti najbolji izbor za osobe koje ne vole skučene i teške prostore već cijene otvorenost i slobodu. 


Negdje na pola puta između podova svijetlih i tamnih tonova smjestili su se sivi laminati – trend koji traje već godinama bez ikakvih naznaka slabljenja. Siva boja stvara dojam modernog, ozbiljnog i suvremenog doma, a što je vrlo bitno – savršena je neutralna podloga za daljnje uređenje interijera. Uz sivi laminat izvrsno pristaju crveni, narančasti i ljubičasti namještaj i zidovi. 


Bogati topli tonovi koji za razliku od izbijeljenih i sivih pružaju više topline, ali su dovoljno svijetli da prostor i dalje čine otvorenim i većim ozbiljno se bore za prevlast na ljestvici top trendova. Stvaraju obiteljski ugođaj topline, zaigranosti, sigurnosti i nježnosti. 


Podovi dubokih tamnih boja oduvijek su sinonim za eleganciju, luksuz i raskoš. Njihov klasičan aristokratski izgled u kontrastu odlično pristaje uz bijeli namještaj koji posljednjih godina opet postaje sve popularniji. Moramo napomenuti da tamni laminat ima suprotan učinak od svijetlog, prostor će učiniti naizgled manjim i mračnijim, ali i toplijim. Dok je svijetli laminat za osobe koje vole ljeto, laminat u raskošnim i dubokim bojama više odgovara onima koji preferiraju zimu i jesen.

Određene tamne nijanse koriste se za uređenje u country, retro i vintage stilovima koji pokušavaju oživjeti ljepotu prošlih vremena u današnjoj suvremenosti, a broj njihovih poklonika raste iz godine u godinu.
 


Kod odabira laminata i podova vodite se vizijom koju imate za sebe i svoj dom. Kvalitetan i pomno odabran laminat, parket ili vinil dati će svoj doprinos u stvaranju pozitivne atmosfere u vašem prostoru. To je vaš dom u kojem ćete vi najviše boraviti i zbog toga vam mora u potpunosti odgovarati do najsitnijih estetskih detalja.

 

Drvo trgovina Rijeka

Kukuljanovo 183A

051 251 201


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se